Блекаут

16 June 2006

Греота! Пештерата во Ласко загрозена од габи и бирократи

Еден од најубавите споменици на уметноста од предисторијата, пештерата во Ласко (Lascaux), Франција, е загрозена од некакви си габи што ја нападнале по инсталирањето на нов систем за вентилација, тврди Тајм (The Battle to Save the Cave).

Кој е крив? - Некој друг!

No comments: