Блекаут

19 June 2006

Урбанизација и граѓанизација

Ивица Боцевски пишувајќи на тема глобална урбанизација препорачува една одлична анимација од ББЦ. Вреди да се забележи и поради техничките карактеристики.

Индиректно поврзан со процесот на урбанизација е и процесот на изградба на граѓанскиот идентитет, за кој тој пишува во една негова претходна колумна. Не е лошо да се спореди со колумната на археологот Виктор Лилчиќ за потребата од изградба на македонски идентитет.

Дополнение: Потсетување: ролање и урбаност.