Блекаут

12 June 2006

Фудбалот како инспирација за веб-решенија

Двајца доајени на македонскиот веб, инспирирани од Светското првенство во фудбал, имаат направено одлични веб-апликации:
  • Сликички.ком - иновативен сајт за размена на самолепливи сликички, од Горан Шлакески.
  • Виртуелен менаџер - прва македонска фудбалска менаџерска игра, од Васил Буралиев.
Сметам дека обете ќе имаат влијание пошироко од границите на македонскиот веб-простор. Авторите најавуваат проширување на сегашните тест-варијанти со нови функционалности и повеќејазичност.

1 comment:

Photo Volan said...

Инспиративно, нема што