Блекаут

10 July 2006

Французите, Блажо... Французите!

За оние на кои им е криво што Зидан се избламира синоќа, препорачувам еден текст од грубиот и безобразен, но секогаш фактички точен Гери Бречер (The French) напишан при кулминацијата на антифранцуската хистерија во САД, по повод одбивањето на Франција да учествува во војната за Ирак.

1 comment:

GoodBytes said...

Уште еден показател зошто националните стереотипи немаат никаква издржливост.