Блекаут

14 July 2006

Препорака: Кодот на пештерскиот човек

Написот „Кодот на праисториските луѓе“ (Code of the Caveman) од најновиот Вајерд (14.07) раскажува за нова техника на секвенционирање на гените применета на остатоци од неандерталци, со цел да се види дали се предци на некои од денешните луѓе.

Иако се работи за презентација на научно истражување кое сеуште не е објавено во научни списанија, значи е непроверено и неприфатено од заедницата (слично како она со Каменот од Розета), написот вреди да го прочитаат сите што се заинтересирани за генетика, палеонтологија и еволуција.

No comments: