Блекаут

06 July 2006

Прашања и одговори (Q & A)

Како коментари на постов може јавно да поставувате прашања и добивате одговори на теми што не се опфатени со постоечки постови или ви текнале онака.

3 comments:

Razvigor said...

На 6/7/06 03:22, во еден сосем друг пост од кај што тоа ќе биде наскоро избришано, Чоте праша „Имаш ли нешто против да те ставам во блог пријатели?
chote.blog.com.mk

Мојот одговор: „Чоте, немам ништо против, секој има право да става линкови кон кој сака. Секако, ти мене ми правиш услуга со тоа што ставаш линк. Нема потреба од дозвола.

Јас кај мене во блогрол ги ставам оние блогови на кои нешто ми се свидело и повремено проверувам дали има репете. Некои од тие луѓе не ми се пријатели, а некои ми се. Има доста кои би ги ставил, ама не се нашло време, па ги додавам еден по еден... Во секој случај, блогролот на Развигор не го полнам на принцип на реципроцитет, за разлика од Веб-сајт на денот.“

На тоа, Чоте заклучи: „Да, ти правам некој вид на „услуга“. Сепак, сум сретнал неколку случаи кај што сопственици на блогови протестирале зошто се ставени во блог пријатели кај други блогери. Затоа прашувам.
Инаку, и јас го полнам мојот блогрол по исти принцип како и ти.“

Razvigor said...

Истиот ден, Machpex рече: „И мене извини ми што сум офтопик како chote_, но не видов никаде мејл за контакт.

Сакав да ми го дадеш кодот за последни коментари на Blogger (како што е лево тука на сајдбарот). Секако, ако сакаш. :) Благодарам.“

Мојот одговор: Мачпекс, одговорот ти е во постот Поставување на линкови до тазе коментари од страна од темата Блогерски алатки и техники.

sylvester said...

Благодарам, Филип.