Блекаут

22 October 2006

Кибицер - Том Хенкс, Анета В. - Мег Рајан

Извор на оригиналната слика: некој кинески блог.

Ај белким ќе тргне работава со помошта за Кибицер, што си ја бара саканата преку блогот свој. Ако сте блогер/ка, ставете пост за ова со линкови до другите од клапата, како што тоа го сторил ВББ.

Е сеа, иде бест-кејс сценарио: Зале и Анета се наоѓаат и тако томе, ама и целата МБЗ може да има полза. Слично како оној со црвената спајалица, тој после пишува книга, или ја продава приказната во Холивуд или овде се прави филм на темата (прв блогоцентричен филм во светот, а можеби и втор догма-филм во Македонија) па Холивуд ги откупува правата и прави римејк. „Јув гат мејл 2: Гат блог - вил лав“ (Got Blog - Will Love*). Па нели и најновиот филм на Милчо е урбана драма. А тоа е баш за 21 век!

Не само што Том Хенкс и Мег Рајан може пак да ги играат главните улоги, туку за да биде филмот интересен освен главната приказна ќе има и многу микроприказнички за блогерите кои ја пренеле информацијата и се вклучиле во потрагата. Нешто како „Пи“ или „Продавачи“, со галерија интересни ликови, само без Џеј и Сајлент Боб. Барем за оние пофотогенични што се, или што се женски. Еврибади винс.

* Homage to Have Space Suit-Will Travel by Robert A. Heinlein

1 comment:

Anonymous said...

Mene sakam da me igra Ben Aflek. nikako Tom Henks. Ustvari moze i Goce Todorovski :)