Блекаут

23 October 2006

Повеќе информации за конференцијата е-Општество.Мк

Надоврзување: на официјалниот веб-сајт на Втората меѓународна конференција е-Општество.Мк е поместена агендата со распоред на сесиите, работилниците и другите настани. Накратко, планот е следниот:
 • 15 ноември - пленарни сесии:
  - Најдобри пракси за изградба на институцинална рамка
  - Е-владеење и граѓанско учество
  - Слободен пристап до информации и заштита на лични податоци
 • 16 ноември - пленарни сесии:
  - Е-трговија, компјутерски криминал и законска рамка за сигурност
  - Влијание на новите медиуми на применетите политики (digital switchover)
  - Изградба на синергија: Премостување на јазот еЕУ-еЈЕЕ (тркалезна маса)
 • 17 ноември - работилници:
  - Интернет-новинарство
  - Родова евалуација на ИТ проекти
  - Слобода на изразување на интернет
  - e-Пристапност: Вклучување на луѓето со посебни потреби во информатичкото општество
  - Авторски права во дигиталната ера
  - Слободен софтвер
  + концерт: групата „Звук брода“ од Загреб, која објвува под Криејтив комонс
Сите активности ќе се одржат во „Холидеј ин“, освен концертот кој ќе биде во „Точка“.

Доколку сте заинтересирани за учество, пријавете се преку формулар на самиот веб-сајт, или со пополнување и испраќање документи со пријава. Котизацијата ја покриваат спонзорите, но поради ограничениот број места учеството на определени настани од конференцијата ќе биде на принцип кој попрво се пријави, тој (таа) добива резервација.

Благодарност до Комуникации, Панта реи и Археолошки дневник за поддршката.

No comments: