Блекаут

20 October 2006

Сте ја пробале „Rome Total War - Alexander“?

Rome on AlexanderСлично како и „Алан Форд“, основната верзија на „Рим: Тотална војна“ го признаваше посебниот антички македонски идентитет. Дали некој го има пробано нејзиното продолжение, кое е на тема походите на Александар?

„Роум“ (што би рекле ние што одиме „со каро по стрито“) е најдобрата стратешка видео-игра направена досега, со одличен баланс меѓу стратегија и тактика. А ги спојува и поджанровите на стратегија на потези (turn-based) и во реално време (realtime).

Alexander + companionsГреота е играта на ова ремек-дело да се загадува со читови, кога на официјалниот сајт има збирка од неколку тактички финти кои не се очигледни. На пример, онаа како да се послужиш со чумата како средство за био-хемиска војна: преку праќање на свој шпијун прво во заразен град, а потоа на екскурзија кај противниците.

Критиките за за „Александар“ се поволни, иако на ГејмСпот нагласуваат дека елементот на дипломатија е минимизиран, за сметка на потребата да се брза да се заврши мисијата пред неговата рана смрт.

No comments: