Блекаут

15 October 2006

Стјуардеса отпуштена поради (фото) блогирање

Во 2004 година, стјуардесата Елен Симонети била отпуштена од Делта ерлајнс поради тоа што на својот блог објавила свои фотографии во работна униформа. Симонети дотогаш блогирала анонимно, со псевдоними наместо вистински имиња на луѓе и фирми. Во меѓувреме врз база на блогот го има издадено книга.

Ако се интересирате за морничави работи, може да симнете и снимка од разговорот во кој ја отпуштаат преку телефон.

No comments: