Блекаут

24 October 2006

Мал фонт => мал ефект

Дарко од Комуникации ми посочи еден текст (Small Fonts Spell Trouble Online) со вест дека најновото истражување извршено во Норвешка потврдило дека користењето мали фонтови ја намалува продуктивноста на корисниците. Препорачлива големина е 12 или 10.

No comments: