Блекаут

03 October 2006

Пентагон на „Мај спејс“

Вуна веќе спомена за авијацијата, а Ентајвор има објавено опширен напис (The Pentagon Befriends MySpace.com) како сите родови на војската на САД се обидуваат да го искористат „Мај спејс“ за регрутирање млади.

Доколку ви се допаднаа моите претходни постови на темава и се интересирате за темата социјално вмрежување, написов ќе ви биде исклучително информативен, оти е напишан од човек кој не е премногу воодушевен од таа технологија. На пример:
Како морничав одраз токму на оној свет, кој многу корисници на „Мај спејс“ се обидуваат да го избегнат преку нурнување во сајбер-просторот, мерката на успехот на овој веб-сајт е колку може да ја зголемите популарноста на вашата страница. Ова го правите преку објавување содржини кои заграбуваат внимание, без здив молејќи ги другите корисници, објавувајќи провокативни слики за да привлечете внимание, праќајќи „билтени“ до вашите постоечки „пријатели“ и барајќи од нив да ве „искурваат“ на нивната листа на пријатели. Со мултимилионите „пријатели“ што ги нуди, сајтот ужива широка популарност - и тоа не само меѓу несигурните адолесценти.

No comments: